Dzień orawski
W Zespole Szkół im. Bohaterów Westerplatte w Jabłonce odbył się doroczny Dzień orawski. Przy tej okazji uczniowie klasy II technikum handlowo-żywieniowego wraz z wychowawcą przygotowali program artystyczny. Miała także miejsce degustacja orawskich przysmaków.
Młodzież na wesoło zaprezentowała orawskie skubarki oraz zasady dobrego zachowywania się przy stole. Miał miejsce skecz ukazujący górala na zakupach. Uwieńczeniem imprezy było skosztowanie orawskich potraw przygotowanych przez uczniów szkoły zawodowej oraz technikum. Ponadto odbył się konkurs kulinarny Najlepszy w zawodzie kucharz, którego celem było wykonanie potrawy lub deseru, w którego skład wchodziły owoce. Zajęcia, podczas których przyrządzano specjały miały miejsce pod okiem nauczycieli: p. Iwony Paczuskiej, Izabeli Marszałek oraz Eweliny Gut.