Previous Story
Łączy nas Sałatka – Międzypokoleniowe gotowanie
Dodano 10 kwietnia 2025
Comment: Off
W dniu 8 kwietnia uczniowie z klasy 3tż uczestniczyli w niezwykłej lekcji na pracowni technologii gastronomicznej, prowadzonej przez nauczyciela oraz dwie studentki z Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Wspólnie z Paniami z Koła Gospodyń Wiejskich z Zubrzycy wzięli udział w projekcie „Łączy nas Sałatka – Międzypokoleniowe gotowanie”.
Podczas zajęć uczniowie mieli okazję poznać tradycje wielkanocne poprzez różnorodne quizy przygotowane przez studentki. Wspólna zabawa i rywalizacja sprawiły, że wszyscy uczestnicy z entuzjazmem angażowali się w aktywności.
Zwieńczeniem zajęć była degustacja potraw wielkanocnych, które zostały przygotowane wspólnie przez wszystkich uczestników. To wydarzenie nie tylko wzbogaciło wiedzę uczniów na temat kulinariów, ale także stworzyło możliwość międzypokoleniowej integracji oraz wymiany doświadczeń.